J. C. Jacobsens arkiv

1883-02-22

Afsender

Philip Wulff Heyman

Modtager

Dokumentindhold

Heymann beskriver forholdet mellem J. C. og Carl Jacobsen som noget af det sørgeligste, man kan tænke sig. Heyman beskriver J. C. Jacobsen som en meget hjerteløs person og stor egoist.
Modtager ukendt. Fra kopibog.

Transskription

Den 22' februar 1883.

Kære Ven
Tak for Deres venlige brev af i går og vær overbevist om, at det altid vil være mig en glæde at være til tjeneste.
Det har været mig meget kært fra flere sider at erfare, at De i den senere tid har det bedre, og jeg håber med Dem, at foråret der bringer nyt liv ialt også på Dem må have den virkning, at De må føle Dem som et nyfødt menneske; jeg ved af erfaring hvad det vil sige at gå at bære en katahr i lang tid herhjemme i vort slemme vinterklima.
Når nervøsiteten forlader Dem, så kommer forhåbentlig Deres ellers så gode humør nok tilbage, - så at De bliver ganske den gamle.
Bryggeriernes sammenlægning har, såvidt jeg veed, kun været påtænkt med de blandede bryggerier (de der brygger såvel bajersk øl som hvidtøl, - og der har ikke været tale om de bairske bryggerier. En enighed i nogen som helst retning er desværre også utænkeligt, sålænge det sørgelige forhold mellem Jacobsene (fader og søn) og det hører ikke op i dette liv. Noget iden grad sørgeligt har jeg aldrig set eller tænkt mig. Gamle Jacobsen er trods sine mange penge en fattig mand i mine øjne: han mangler efter min mening det, der glæder her i livet: "hjerte"; jeg har aldrig kendt en større egoist - på sin viis. Stakkels mand. Jeg ville da ikke bytte med ham, om han så er ti gange millionær.
Hvad mig selv angår, da er jeg vel og befinder mig bedre end det i flere år har været tilfældet.
Et af mine børn har skarlagensfeber, men heldigvis i så mild grad at man slet ikke mærker det; men jeg har dog sendt 4 af børnene ud af huset medens vi har sygdommen.
Må jeg bede Dem formilde [formidle] min kompliment til fruen og modtage en venlig hilsen fra Deres meget hengivne

sign. Philip W. Heyman

Fakta

PDF
Brev
Dansk
København
Heymans arkiv
J. C. Jacobsen